شرایط کلی و راهنمای جامع آزمون GRE

شرایط-کلی-آزمون-GRE

دانستن زبان انگلیسی به‌عنوان یکی از بهترین و رایج‌ترین زبان‌های علمی جهان امروزه بیش از هر زمان دیگری ضرورت پیدا کرده است و افرادی که با این زبان آشنایی نداشته باشند در تحصیل، شغل، مهاجرت و پیشرفت خود دچار مشکل خواهند شد. برای سنجش سطح زبان زبان آموزان امروزه آزمون‌های مختلفی وجود دارد که هرکدام شرایط، ضوابط و قواعد خاص خود را دارند و در کشورهای خاصی مورد تائید می‌باشند. از رایج‌ترین آزمون‌های زبان انگلیسی که مورد تائید بسیاری از کشورها و دانشگاه‌های معتبر جهان هستند می‌توان به TOEFL، IELTS، EPT، PTE، Tesol و … اشاره کرد. آزمون GRE نیز ازجمله آزمون‌های بسیار کاربردی و ویژه است که برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بسیار لازم است.
این آزمون در حقیقت در کنار سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی به سنجش مهارت‌های ریاضی، منطق، استدلال و قدرت تحلیل زبان آموزان نیز می‌پردازد. آزمون جی آر ای نیز همانند تمامی آزمون‌های معتبر جهان دارای شرایط و ضوابط خاص خود بوده و منابع جداگانه‌ای دارد. در ادامه مطلب به بررسی بیشتر این آزمون، انواع آن، بخش‌های آن و همچنین سیستم نمره دهی و … پرداخته خواهد شد.

آزمون جی آر ای (GRE) چیست؟

GRE مخفف Graduate Record Examination می‌باشد و برخلاف تصور بسیاری از افراد هدف این آزمون نه سنجش سطح زبان و نه سنجش سطح هوش داوطلبان است. در حقیقت این آزمون مهارت‌های تحلیلی و استدلالی داوطلبان را در ۳ بخش اصلی زبانی (Verbal)، کمی (Quantitative) و نگارش (Writing) ارزیابی می‌کنند. این آزمون مهارت‌های زبان انگلیسی، ریاضی، منطق و استدلال و قدرت تحلیل و … را در داوطلبان مورد سنجش قرار می‌دهد. این آزمون در دسته آزمون‌های دشوار شناخته می‌شود و به تمرین و تلاش زیادی نیاز است تا در آن به موفقیت رسید. در حقیقت افرادی که در سطح قابل توجهی از زبان باشند می‌توانند در این آزمون به موفقیت برسند به همین دلیل است که از آزمون‌های سخت به شمار می‌رود و لازم است که داوطلبان در کنار زبان انگلیسی مهارت‌های دیگر خود را نیز تقویت کنند.

انواع آزمون‌های جی آر ای

به‌صورت کلی آزمون GRE در دو نوع اصلی شامل آزمون جنرال و آزمون سابجکت برگزار می‌شود. بسیاری از دانشگاه‌هایی که از دانشجویان مدرک GRE درخواست می‌کنند به آزمون جنرال آن بسنده می‌کنند اما تعدادی از دانشگاه‌ها نیز مدرک سابجکت این آزمون را درخواست می‌کنند. آزمون General همان آزمون رایجی است که برای اکثر رشته‌های دانشگاهی مانند رشته‌های مدیریت و مهندسی لازم است و شامل بخش ریاضیات، درک مطلب، لغات و نگارش است. برای موفقیت در این آزمون حتماً باید داوطلبان از کتاب واژگان انگلیسی و منابع آموزشی معتبر برای تقویت مهارت‌های خود استفاده کنند. آزمون Subject با آزمون جنرال متفاوت است و با توجه به هر رشته موضوعات مختلفی دارد و میزان دانش زبانی داوطلبان را در مورد مفاهیم و موضوعات علمی تخصصی ارزیابی می‌کند.

آزمون-GRE

بخش‌های اصلی آزمون جی آر ای

همان‌طور که گفته شد آزمون جی آر ای از ۳ بخش اصلی تشکیل شده است اما در حقیقت این بخش‌ها نیز خود به چند دسته تقسیم می‌شوند و لازم است که داوطلب با آمادگی بالایی در آن شرکت داشته باشد تا به موفقیت برسد. بخش‌های اصلی این آزمون به شرح زیر می‌باشند:

بخش نگارش تحلیلی (Analytical Writing Assessment)

بخش اول آزمون GRE نگارش تحلیلی است و در آن داوطلبان باید دو انشا بنویسند که برای هرکدام از آن‌ها فقط نیم ساعت زمان خواهند داشت. در بخش اول موضوع انشا به داوطلب داده خواهد شد و فرد باید در مورد آن بنویسد. در آزمون جی آر ای داوطلبان علاوه بر آشنایی با ساختار و گرامر صحیح زبان باید بر مهارت‌هایی همچون تحلیل و واکاوی دقیق موضوع، سبک نوشتاری قوی، استدلال و دلایل مستحکم و … تسلط داشته باشند که بتوانند نمره مناسبی دریافت کنند. در این بخش داوطلب باید بتواند مصحح را قانع کند و نمره لازم را دریافت کند که معمولاً از ۶ نمره می‌باشد.
در قسمت دوم بخش نگارش تحلیلی که بخش Argument است، متنی شامل چند استدلال و نتیجه‌گیری به داوطلب داده خواهد شد که ظاهراً درست است اما در حقیقت دارای اشکالات و ابهامات متعددی است و داوطلب باید بتوان این مشکلات را استخراج کرده و در مورد آن‌ها بنویسد. این بخش نیز از ۶ نمره محاسبه می‌شود. نمره اصلی بخش نگارش تحلیل میانگین نمرات این دو قسمت خواهد بود.

بخش تحلیل زبانی (Verbal Reasoning)

همان‌طور که گفته شد این آزمون در حقیقت به ارزیابی و سنجش مهارت‌های مختلف می‌پردازد و بخش تحلیل زبانی آن باید به دو یا سه مجموعه سؤال پاسخ بدهد و برای هر بخش فقط نیم ساعت زمان خواهد داشت. هدف اصلی این بخش ارزیابی توانایی زبانی داوطلب است. برای موفقیت در این بخش داوطلبان باید دایره لغات گسترده‌ای داشته باشند و در درک مطلب و استدلال با قدرت عمل کنند. استفاده از کتاب تست آزمون GRE می‌تواند به داوطلبان کمک کند که به‌خوبی با این بخش آشنایی پیدا کنند. انواع سؤالات این بخش به شرح زیر می‌باشند:
۱. بخش تکمیل متن: در بخش Text Completion در هر سؤال یک متن چندجمله‌ای به داوطلب داده می‌شود و او باید جاهای خالی را با گزینه‌های مناسب پر کند. این بخش نمره منفی ندارد و فرد باید پاسخ تمامی جاهای خالی را به‌درستی بدهد تا بتواند نمره آن را کسب کند.
۲. بخش تطابق لغات: در بخش Sentence Equivalence هر سؤال شامل یک جمله و یک جای خالی است و داوطلب باید مناسب‌ترین پاسخ را پیدا کند. این قسمت نیز منفی ندارد و تنها در صورتی نمره آن دریافت می‌شود که پاسخ درست انتخاب شود.
۳. بخش درک مطلب: در بخش Reading Comprehension نیز یک بخش به داوطلب داده خواهد شد و بر اساس آن سؤالاتی از داوطلب پرسیده می‌شود که باید پاسخ دهد.

بخش تحلیل کمی (Quantitative Reasoning)

همانند بخش اول در بخش تحلیل کمی نیز داوطلبان باد دو یا سه مجموعه سؤال مواجه می‌شوند و برای هر بخش آن ۳۵ دقیقه زمان خواهند داشت. این بخش به ارزیابی و سنجش توانایی تحلیل کمی و محاسبات ریاضیات داوطلبان می‌پردازد. داوطلبانی که در رشته‌های دبیرستانی تجربی و ریاضی و فیزیک تحصیل کرده باشند معمول در این بخش موفق خواهند بود و با چالش و مشکلات زیادی مواجه نخواهند شد. به‌طورکلی سه نوع سؤال در موضوعات حساب، جبر، مسئله، هندسه، تحلیل داده و احتمال در این بخش وجود دارد:
۱. سؤالات مقایسه کمی: در بخش Quantitative Comparison در هر سؤال دو کمیت به داوطلب داده خواهد شد که باید بعد از محاسبه آن‌ها را باهم مقایسه کنند.
۲. سؤالات چندگزینه‌ای: در بخش Multiple-choice داوطلبان با دو نوع سؤال مواجه می‌شوند. نوع اول سؤالاتی هستند که در بین ۵ گزینه یک پاسخ صحیح دارند و نوع دوم سؤالاتی هستند که دارای تعداد بیشتری گزینه صحیح می‌باشند.
۳. سؤالات با ورودی عددی: در بخش Numeric Entry به داوطلبان یک جای خالی داده می­شود که باید بعد از حل مسئله آن را پیدا کنند.

سیستم نمره دهی آزمون GRE

برخلاف آزمون‌هایی همچون IELTS و Tofel که به داوطلبان نمره مطلق می‌دهند، آزمون جی آر ای نمرات نسبی به داوطلبان می‌دهد و موقعیت نسبی آن‌ها در بین تمامی شرکت‌کننده‌ها را اعلام می‌کند. در حقیقت نمره دهی این آزمون به‌صورت صدک (percentile) است. به‌عنوان مثال اگر صدک یک داوطلب ۸۰ باشد به این معنی است که عملکرد او از ۸۰ درصد داوطلبان بهتر بوده است. در این حالت ممکن است که داوطلب به بیش از ۹۰ درصد سؤالات پاسخ صحیح داده باشد. صدک با درصد متفاوت است و ممکن است عدد صدک داوطلب با درصد صحیح پاسخ‌های او متفاوت باشد. به‌صورت کلی هر س ۳ بخش اصلی این آزمون دارای نمرات متفاوت هستند. بخش نگارش تحلیلی که از دو قسمت تشکیل شده است دارای نمره ۶، بخش تحلیل زبانی و کمی که هرکدام از قسمت‌های مختلف تشکیل شده‌اند دارای نمرات ۱۳۰ تا ۱۷۰ هستند. به‌صورت کلی داوطلبانی که قصد دارد در دانشگاه‌های معتبر آمریکایی ادامه تحصیل داشته باشند باید بتوانند حداقل میانگین نمره ۳۱۵ را از این آزمون کسب کنند. در حقیقت نوع رشته و دانشگاه هدف تعیین‌کننده میزان نمره‌ای است که داوطلب باید اخذ کند. ممکن است دانشگاه و رشته‌هایی باشند که حتی با میانگین نمره ۳۰۰ نیز به داوطلبان اجازه ادامه تحصیل بدهند.

مراجع و منابع آزمون جی آر ای

همان‌طور که کتاب آزمون تافل می‌تواند برای موفقیت در آزمون Tofel تأثیرگذار باشد، برای موفقیت در آزمون GRE نیز لازم است که زبان آموزان و داوطلبان از منابع و مراجع مختلفی استفاده کنند. ازجمله مهم‌ترین و معتبرترین منابع برای آمادگی در آزمون جی آر ای می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
۱. برای توسعه دایره واژگان، داوطلبان می‌توانند از منابعی همچون Barron’s Essential Words، Magoosh Vocabulary Flashcards، Barron’s 1100 Words You Need to Know، Manhattan 500 Essential Words، Manhattan 500 Advanced Words، Verbal Advantage، Word Smart و … اشاره کرد.
۲. برای منابع بخش وربال، کوانت و نگارش می‌توان از کتاب‌هایی همچون Official GRE Verbal Reasoning Practice Questions، Official GRE Quantitative Reasoning Practice Questions، Magoosh Very Hard Questions، Nova’s GRE Math Bible، ETS Pool of Issue and Argument، GRE Analytical Writing: Solutions to the Real Essay Topics، On Writing Well: The Classic Guide to Writing Nonfiction، The Elements of Style و … اشاره نمود.
۳. همچنین منابعی مانند Magoosh GRE Videos، The Official Guide to the GRE Revised General Test، Manhattan 5 lb. Book of GRE Practice Problems، PowerPrep and PowerPrep PLUS، Magoosh GRE Book، Barron’s 6 GRE Practice Tests و … می‌توانند به‌عنوان منابع کامل و مرجع برای این آزمون شناخته شوند.

و-راهنمای-جامع-آزمون-GRE

هزینه‌های آزمون جی آر ای

همان‌طور که گفته شد این آزمون در حقیقت دو نوع مختلف دارد که هرکدام شرایط متفاوتی دارند و داوطلبان برای شرکت در هرکدام از آن‌ها می‌بایست هزینه‌های متفاوتی پرداخت کنند. متقاضیان برای آزمون GRE جنرال حدوداً باید ۲۰۵ دلار و برای GRE سابجکت باید ۱۵۰ دلار هزینه کنند. همچنین اگر داوطلبان قصد داشته باشند که مرکز یا تاریخ آزمون خودشان را تغییر بدهند باید ۵۰ دلار بیشتر هزینه کنند. نتایج این آزمون نیز به شکل رایگان برای تعدادی از دانشگاه‌ها ارسال می‌شود و چنانچه داوطلبان بخواهند نتایج برای دانشگاه‌های دیگری ارسال شود باید ۲۷ دلار هزینه اضافی پرداخت کنند.

تفاوت آزمون‌های GRE و GMAT

هر دو آزمون GMAT و GRE شباهت‌های زیادی ازنظر فرمت باهم دارند و هر دو نیز برای رشته‌های مدیریتی استفاده می‌شوند اما این دو آزمون تفاوت‌هایی نیز دارند که مهم‌ترین آن‌ها شامل سیستم نمره دهی می‌باشد. همچنین آزمون GMAT در کشور ایران برگزار نمی‌شود و داوطلبانی که قصد داشته باشند در این آزمون شرکت کنند باید هزینه‌های بیشتری برای رفتن به کشورهای همسایه متحمل شوند. هزینه اصلی آزمون GMAT نیز نسبت به آزمون GRE بیشتر است. به‌صورت کلی می‌توان گفت آزمون جی آر ای بهترین انتخاب برای رشته‌های مدیریتی است و داوطلبان می‌توانند با کمک منابعی همچون کتاب گرامر انگلیسی و منابع معرفی‌شده که همگی در دسترس هستند در این آزمون به موفقیت برسند.

تفاوت آزمون جی آر ای با آیلتس و تافل

این آزمون با آزمون‌های تافل و آیلتس تفاوت‌های قابل توجهی دارد و معمول این آزمون بیشتر مورد توجه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌باشد. آزمون‌های تافل و آیلتس فقط با هدف سنجش مهارت‌های اصلی زبان برگزار می‌شود درحالی‌که آزمون GRE می‌تواند مهارت‌های مختلف داوطلبان را به چالش بکشد. همچنین آزمون‌ها آیلتس و تافل برای دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان مناسب است و لازم است که داوطلبان ۳-۴ ماه برای آمادگی آن زمان صرف کنند. همچنین شیوه نمره دهی این آزمون‌ها باهم متفاوت بوده و میزان اعتبار آن‌ها نیز متفاوت است. معمول آزمون جی آر ای ۵ سال اعتبار دارد درحالی‌که آزمون‌های تافل و آیلتس فقط ۲ سال اعتبار دارند. آشنایی با انواع آزمون آیلتس و تفاوت‌های آن‌ها و یا آزمون‌های دیگر می‌تواند کمک زیادی به داوطلبان بکند.

جمع‌بندی نهایی

آزمون GRE به‌عنوان یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان و مهارت‌های ریاضی، منطق و استدلال و قدرت تحلیل شناخته می‌شود که برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در بسیاری از رشته‌ها موردنیاز است. بسیاری از دانشگاه‌های معتبر آمریکایی برای پذیرش دانشجویان مدرک این آزمون را از دانشجویان درخواست می‌کنند. آزمون شامل ۳ بخش زبانی، کمی و نگارش است و حدوداً ۲ ساعت و نیم زمان نیاز دارد و افرادی می‌توانند در آن موفق شوند که حداقل نمره ۳۱۵ را کسب کرده باشند.

۰/۵ (۰ دیدگاه)
hadaf_admin
روش های جمله سازی در زبان انگلیسی