پائولو کوئیلو (Paulo Coelho)
پائولو کوئیلو ترانهسرا و رماننویس برزیلی هست که به واسطهی گرایشهای مختلف معنوی و عرفانی تو آثارش تو مدت زمان کوتاهی بین عموم مردم جهان به محبوبیت رسید. رمان «کیمیاگر»، معروفترین کتاب پائولو کوئیلو، یکی از رمانهای بسیار پرفروشه که به زبونای زیادی تو دنیا ترجمه شده.
زندگی شخصی پائولو کوئیلو
خانوادهای که پائولو تو اون متولد شد از طبقه متوسط بود.
پدرو به عنوان پدر خانواده کوئیلو مهندس و مادرش خونه دار بود. اولین جرقهی علاقه به نویسندگی پائولو کوئیلو تو دوران مدرسه شکل گرفت؛ زمانی که تو مدرسه «مسیحیهای سن ایگناسیو» تو رویو دو ژانیرو تحصیل میکرد و تو آموزشهای سخت و خشک مذهبی، علاقهای به نویسندگی پیدا کرد.
پائولو تو مسابقه شعر مدرسه شرکت کرد و اولین جایزه خودشون رو تو صنعت ادبی بدست آورد. بعد از مدتی پائولو کوئیلو با کتاب «مدار راس السرطان» هنری میلر آشنا شد. این کتاب علاقه اش رو به نویسندگی و نگارش به شدت بالا برد. خانواده ش دوست داشتن که پائولو کوئیلو مهندس بشه و سعی میکردن تا علاقه اش به نویسندگی رو از بین ببرن؛ اینجا بود که پائولو کوئیلو شروع به شکستن هنجارهای خانوادگی کرد.
هنجارشکنی پائولو کوئیلو باعث شد تا پدرش او رو به بیمارستان روانی بسپاره. او تا ۱۷ سالگی دو بار به بیمارستان روانی منتقل شد؛ به طوری که درمانهای الکترو شوک انجام شده روی او، تاثیرات مخربی بر بدنش گذاشت. بعد از مدتی از بیمارستان مرخص شد و پدر و مادر پائولو کوئیلو قول دادن که دیگه او را به بیمارستان روانی نمیفرستن.
تو این زمان که به روزنامهنگاری مشغول بود، با یه گروه تئاتر آشنا شد. متاسفانه تو اون زمان مردم عادی و طبقه متوسط جامعه، تئاتر رو به عنوان سرچشمه فساد اخلاقی میشمردن؛ همین باعث شد تا خانوادهاش به این بهونه، پائولو کوئیلو رو برای بار سوم به بیمارستان روانی بفرستن. پائولو برای بار سوم از بیمارستان مرخص شد اما به شدت تغییر کرده بود و سرگشتهتر از همیشه، تو خودش رفت.
پائولو تو سال ۱۹۸۷ کتاب «خاطرات یک مغ» رو نوشت. این کتاب درباره خاطرات پائولو از سفر زیارتی اش به جاده سانتیاگو بود و اشاره به اتفاقایی داشت که تو طول سفر و زندگی ممکنه برای هر کسی اتفاق بیفته. این کتاب فروش معمولی داشت اما قابل قبول بود. یه سال بعد هم کتاب «کیمیاگر» رو نوشت اما مورد توجه قرار نگرفت و ناشر، امتیاز این کتاب رو به پائولو کوئیلو برگردوند.
پائولو کوئیلو از دست از تلاش برنداشت و سراغ ناشر دیگه ای رفت. تو سال ۱۹۹۰ کتاب «بریدا» رو منتشر کرد که با استقبال خیلی خوبی مواجه شد. این کتاب باعث شد تا دو کتاب «کیمیاگر» و «خاطرات یک مغ» مورد توجه قرار بگیرن. این موفقیت باعث شد که هر سه کتاب پائولو کوئیلو تو لیست پرفروشترین کتابهای برزیل قرار بگیرن. حتی تا جایی پیش رفت که کتاب «کیمیاگر» رکورد فروش تمام کتابهای تاریخ برزیل رو شکست و نامش تو کتاب گینس ثبت شد.
بعد از یه مدت، کتاب کیمیاگر تو سطح بین المللی ظاهر شد و اول تو آمریکا سر زبونا افتاد. شرکت برادران وارنر تو سال ۱۹۹۳ امتیاز ساخت فیلم از روی این کتاب رو خریدن و باعث افزایش اعتبار بیوگرافی پائولو کوئیلو شدن. تو سپتامبر همین سال، کتاب کیمیاگر رتبه اول پرفروشترین کتابهای موفقیت استرالیا رو کسب کرد. تو آپریل سال ۱۹۹۴ این کتاب تو فرانسه چاپ شد و محبوبیت زیادی کسب کرد؛ طوری که تو لیست پرفروش ترینهای این کشور قرار گرفت.
آثار پائولو کوئیلو:
1 تئاتر برای آموزش ۱۹۷۴
۲ بایگانی جهنم ۱۹۸۲
۳ خاطرات یک مغ (زیارت)(زائر کوم پوستل) ۱۹۸۷
۴ کیمیاگر ۱۹۸۸
۵ بریدا ۱۹۹۰
۶ عطیه برتر ۱۹۹۱
۷ والکیریها (دیدار با فرشتگان) ۱۹۹۲
۸ مکتوب ۱۹۹۴
۹ کنار رود پیدرا نشستم و گریستم ۱۹۹۴
۱۰ کوه پنجم ۱۹۹۶
۱۱ نامههای عاشقانه یک پیامبر ۱۹۹۷
۱۲ مبارزان راه روشنایی (راهنمای جنگجوی نور) ۱۹۹۷
۱۳ ورونیکا تصمیم میگیرد بمیرد ۱۹۹۸
۱۴ کلمات اساسی ۱۹۹۸
۱۵ شیطان و دوشیزه پریم ۲۰۰۰
۱۶ داستانهایی برای پدران، فرزندان و نوهها ۲۰۰۱
۱۷ یازده دقیقه ۲۰۰۳
۱۸ جن و گلهای رز ۲۰۰۴
۱۹ سفرها ۲۰۰۴
۲۰ هستی (زندگی) ۲۰۰۴
۲۱ زهیر (رمان) ۲۰۰۵
۲۲ مسیرهای احیا شده ۲۰۰۵
۲۳ ساحره پورتوبلو ۲۰۰۶
۲۴ چون رود جاری باش ۲۰۰۶
۲۵ مثل یک ببر زندگی کن ۲۰۰۸
۲۶ برنده تنهاست ۲۰۰۸
۲۷ عشق ۲۰۰۹
۲۸ الف ۲۰۱۰
۲۹ افسانهها ۲۰۱۱
۳۰ نسخه خطی موجود در آکرا ۲۰۱۲
۳۱ زنا (خیانت) ۲۰۱۴
۳۲ جاسوس ۲۰۱۶
۳۳ هیپی ۲۰۱۸
۳۴ آیین کمانگیری